Tuesday, June 30, 2009

Once you're dead..you're a legend..

Hello hello. So, yesterday  I went shopping..-tepuk la tgn sikit-..tak senang tau shopping, memerlukan stamina of a thousand horses.-ya ya ammar. Cut the crap and just go straight to the point u bitch!-..



Ok..so before me and my family went to one utama, we went to have lunch at this Arabic restaurant in KL named ‘Ar Rahwa’. So, pegi je la kan.(im not a big fan of Arabic food, tasteless la. No spicyness at all. And it’s so dry…)-Hey! Merungut pulak! Dah cukup bagus u dpt mkn tau! Aku hanta kau gi Darfur baru tau.- Who the hell are u? Selalu betul interupt org nak bersandiwara..urghh sengal! From now on I’ll call u Bebo...so, where was I? oh yeah the restaurant…

Waiter(Arabic): waheeda wassini ahlan wasahlan yayadan sharifah aini..(crapping something in Arabic to me)
Me(not Arabic): Huh? Sorry, I don’t understand Arabic.
Waiter(name dia Hadid kot tak silap saye): Owh, I thaught ur an arab. Sorry sorry. Ur face is like Arabic..(say this in arab people punye slang)
Me(whats my name?): Owh, that’s ok, I get that all the time( most of the time, lg2 kalau aku ckp menggedik guna American slang)

So, we ordered la the food and all and ate.( sorry, takde pic nak tunjuk cuz terlalu sibuk eating)
Then, I habis mkn I relax la. The table beside us is of a Malay family. The waiter was juz finishing taking their orders…I overheard their conversation..

Mak tua: U get or not the order? U understand or not?(in a really2 annoying kurang ajar punye tone)
Waiter: Yes2. I get all of it. Don’t worry.
Bapak tua bangka: get get! What u get? Angguk angguk mcm anjing!

Omg…seriously, u don’t have to say that ok…but that’s not the end..

Mak tua nak mampos: (talking to her children)..tgk la org yg datang Negara kita ni, buat melagak pulak. Pegi balik arab baru tau.
Bapak tua tunggu malaikat maut nak cabut nyawa: dah dah. That’s all, go go. Fast with the food. We hungry already. Tolol betul.(laughing in a cynical manner)

Haha..then..
Waiter Arab yg baik pekerti: saya tau saye menumpang di Negara ini, tapi saya bukan tolol. Keluarga encik lah yg pertama saya nampak sangat prejudice. Saya akan bawa minuman. Assalamualaikum..

Bapak tua dan mak tua tercengang dgn muka yg sgt buruk lg guilty..
Haha! You go girl!..i mean guy..hehe.

Malu gile la ada org melayu like this. Dah la pandang slack kt org. so annoying and stupid…

And we all makan2 and habis mkn we took off for one utama…
Shopping, shopping, shopping…




I lalu lalang la kt ctu kan, and I saw speedy video shop tu tayang music vids Michael Jackson. Ramai were crowding over there. Hmm, I tak fikir ape la. I juz walked away


Then I lalu lg satu video shop, again, tayang vids from Michael Jackson. Ramai gile jugak. I was thinking..ok..what made people got so interested tiba2…

Then I lalu kat satu lg cd shop…again, vids from MJ. But this time, ada something different, ada sale on MJ’s music collection and there’s this board to write ur tributes to MJ. And there were signs saying king of pop la whatever…

So, apakah point saye ni? Ape yg saye nak katakan ni? Adakah ia satu kontroversi atau spekulasi? Atau adakah ia..-hey u!!! shut up can or not! So annoying la u..i want to sleep la- ok..sorry bebo..

My point is that why eh, bile seseorang tu dah meninggal dunia, baru la kita nak appreciate. Sebelum ni I tak nampak pun diorg play video Mj ke ape. CD dia pun aku jarang nampak. And tiba2 skarang mulalah nak tayang vids dia and mainkan lagu dia…I mean like..hmm..tak tau la.

So lepas ni, kalau siti nurhaliza pulak meninggal, buat la konsert kat kubur dia ke ape. And bagi terus cd free kat org ramai…tak gitu bebo?..bebo?..-kroh..kroh…kroh..-
Stupid bebo, tido..





1 go-sees:

shark_rulezz said...

ish teruk nya...org kita kata kat pekerja asing cm tu...
teruk nya sgt sgt pemikiran rakyat malysia...

u r right...kalo dulu punye kontroversi , kutuk michael jackson...
skrang dah tak de..baru korang nak sanjung balik...
michael pun dah tak leh wat pe da...

kim salam ek kat bebo
hehhe