Sunday, December 20, 2009

Passporting..

ok, so, my driver's lesson instructor called me the other day and said that i have to give my photo with my photocopy ic for the L License cuz the JPJ thingy to print that photo of mine was offline....so, i was like, oh god, takkan la nak bazir duit aku to take a passport photo..urgh...

and so....i made one myself. hehe. ok, brape harga for 4 passport photo kt kedai gambar?...
if im not mistaken, about RM10 for 4 pieces kan? and nak buat into the cd RM 3...so all together RM13...isnt that membazir??

so....i bukak photoshop and let the magic happened(magic la sgt, padahal smua org dah tau buat). i camwhore gambar of myself and start to edit....bla bla bla...ok done.

then...'oh shit, glossy!'..then pg la kedai and beli glossy.

'Akak, ada jual glossy paper tak kt cni?'

'Owh, lipgloss mane la ada dik oi, pg la cari kt watson sana tu..'

'Kak, bukan LIPGLOSS...tapi GLOSSY paper..kertas yg org buat print gambar tu..'

'Owh, kertas gambar, ckp la kertas gambar..ini glossy glossy. Tu ha, kt sana tu.'

mana la aku tau, kt uitm perak panggil glossy je..so, i paid for it and left.

sampai rumah i terus bukak printer and print...habis cite..so, brapa i habis utk print gamba ni??

Glossy paper sekeping: RM2.00
Ink printer: takyah bayar..bpk aku punye
Nak jd CD: takyah susah2..dah ada dlm laptop aku dah pun..

and all together.....RM2.00 saje..hehe. walaupun takde la secantik kedai gambar tu, tp, ok la. save duit what.

ahh..the wonders of photoshop...ni gambarnye:

p/s: dont laugh! passport photos are supposed to be ugly.

btw, if u are wondering kenapa senyap sunyi kerana tiada suara sumbang yg menyumpah nyumpah..itu kerana en bebo telah pg vacation ke Israel..he'll be back by..i dont know. taknak pun dia balik. haha

2 go-sees:

Kee_riN said...

welll, wow best nya wat passport sendiri , tak guna banyak duit pun... jimat nyaaa...

bebo gi israel, nape dia christian ker... hehehe yahudi ya bebo tu..

ammar_ella said...

bebo tu pg meeting dgn zionis nak letupkan masjid shah alam.

jahat la dia.